mandag 29. november 2010

En vinterdag

( Historien er lagd av "Ord i Bevegelse" og barna på Deichmanske Bibliotek på Grunerløkka. 29/11)

Det var vinter og veldig kaldt. En jente var ute og lekte. Hun var helt naken og hadde bare på seg et par sko. Snøen falt fra himmelen og hun hakket tenner. Kroppen hennes ble stivere og stivere. Hun ropte etter hjelp rett før hun frøs til en statue. En statue av is med åpen munn.
Et helt annet sted gjorde en måke seg klar til dagens flygetur. Han var så forelsket at han ikke la merke til den nye statuen. Måken fløy rett inn i munnen til statuen. Den skled med i magen og greide ikke å komme seg ut.
Statuen fikk veldig vondt i magen av de store vingene som flakset rundt der inne. Til slutt hørtes en kjempestor promp og ut fløy måka. Den var så forvirret av det hele at den fløy rett mot et tre. Den kræsjet inn i stammen og dalte ned til jorden og døde.
Solen kom frem og statuen smeltet. Jenta var lykkelig og sprang rundt i skogen. Innimellom alle trærne fant hun noe rart. En flaskepost ! Velkommen til fest på øya , stod det på lappen inne i den. Hun forstod fort at øyen var i Afrika når hun tittet på kartet. Så hun la ut på reise.
I dagesvis rodde hun over havet. Hun måtte sykle og kjøre fly før hun kom helt frem. På øya var det hundrevis av barn som hilste på hverandre på alle verdens språk. De spiste kake og danset i ring. Når månen kom frem var de veldig slitne etter festen.
Alle hadde fått seg nye venner og de vinket farvel til hverandre på alle mulige språk. Jenta kom hjem og fikk beskjed om å ta på seg klærne. Ute i skogen våknet måken opp med hjernerystelse. Alle hadde trodd den var død. Men nå fløy den sakte hjem og lurte på om den hadde drømt at den var inni en mage. Det var ikke lett å være forelsket.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar