tirsdag 16. november 2010

SlangeStefan og de elleve myggene

( Historien er lagd av Ord i bevegelse og barna i første klasse ved Ekrom Skole. Norsk Litteraturfestival 24.-29.mai 2010,  Lillehammer  )

    Slangen Slagstefan er åtte år. Slangen liker å spise andre dyr. Spesielt mygg. En dag var det elleve mygg på lekeplassen. De ville slåss. For å blir sterkere spiste de is og løftet stein for å trene seg opp. De flydde høyt opp og ned i luften som et spøkelse for å gjøre seg klare til kamp. Midt i treningen hørte de SSSSS...

    Slangen Slagstefan var midt i sandkassen. Myggene fløy i ring over han og stakk han i rumpa. Det ble elleve stikk.
Slangen Slagstefan slukte alle myggene og rapte høyt. Da flydde alle myggene ut igjen av munnen hans. Myggene lo høyt og døde. Unntatt en. Den fløy hjem til moren og faren sin.

    Slange Slagstefan sovnet og snorket høyt i sandkassen. Han drømte om Pauline som hadde en fyrstikkeske. Pauline tente på en fyrstikk i drømmen hans. Slagstefan våknet og var redd for at drømmen var virkelighet. Men på lekeplassen var det helt stille. Da hørte Slagstefan sangen fra myggen som var hjemme hos mamma og pappa sin "Jeg er en rocka mygg....gzgzgzgzgzgzgzg..... klapp, klapp, klapp!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar